Marketing

Caffiliates

caffiliates

Het is oorlog in de markt voor koffie-capsules. In Nederland kennen we de pads van Senseo, maar wereldmarktleider is Nespresso van Nestlé. Er zijn echter meer kapers op de kust. Lavazzo heeft een alternatief systeem. Starbucks heeft net zijn K-Cups gelanceerd. En ook het koffiemerk Illy biedt sinds vijf jaar single serve koffie aan. Het geheime wapen in deze strijd: caffiliates.

Dit jaar lopen de eerste patenten van Nespresso af. De concurrentie popelt om marktaandeel af te pakken, want dit single serve koffiemerk van Nestlé is een ‘billion euro brand’. Het volume-aandeel van single serve capsules in de mondiale koffiemarkt is slechts acht procent, maar het omzet-aandeel is 25 procent. Nespresso heeft een brutomarge van bijna 85 procent, terwijl normale filterkoffie met circa vijftig procent genoegen neemt. De afzet van single serve capsules groeit al tijden circa dertig procent per jaar. Dat maakt Nespresso de Benjamin van Nestlé, terwijl andere koffieproducenten alles doen om in te breken in deze lucratieve markt voor single cups.

Lees het vervolg in de nieuwste editie van EtailTrends. Voor meer informatie over EtailTrends, mail naar sales@etailtrends.nl

Affiliate marketing

Bookmark and Share

Plaats een reactieJa, ik ga akkoord met de regels