Directeur Bruna op non-actief gezet
03-01-2017

Reageer (2)

Fred Zeegers is per 23 december geschorst als directeur van Bruna. Hij vertrekt als gevolg van een verschil van inzicht over de toekomst van de winkelketen, stelt aandeelhouder PostNL tegenover Het Financieele Dagblad.

Bruna kondigde 22 december aan afhaalpunten van DHL en Sandd te openen in zijn winkels. Dat is echter niet de directe aanleiding van de schorsing, stelt een woordvoerder van het postbedrijf. Er zou al langer een verschil van inzicht zijn. “Die berichtgeving heeft het besluit hooguit versneld.”

De samenwerking tussen Bruna en DHL en Sandd zou starten in de winkels waar PostNL geen pakketpunt heeft. De retailer wil zijn winkels met deze nieuwe pakketpunten naar eigen zeggen voorzien van een ‘brugfunctie’ tussen aanbieder, vervoerder en consument. Of die plannen na het vertrek van Zeegers overeind blijven, is onduidelijk. Bruna wil er niets over kwijt, terwijl PostNL alleen laat weten ‘uitermate tevreden’ te zijn over de samenwerking met de boekwinkelketen.

PostNL is voor vijftig procent eigenaar van het bedrijf, evenals ING. Directievoorzitter Nick Jue van ING Nederland is de voorzitter van de raad van commissarissen van Postkantoren BV. Zeegers was ruim drie jaar terug als algemeen directeur van moederconcern Postkantoren BV de opvolger van Peter Brouwer. Rob Schuyt is nu aangesteld als interim-directeur van Bruna. Hij was als laatst werkzaam als managing director van Alvarez & Marsal, een adviesbureau gespecialiseerd in herstructureringen.

Bruna maakte onder leiding van Zeegers de stap naar hard-franchise, waarbij een deel van de ondernemers botste met het moederbedrijf. Zo’n vijftien franchisenemers weigerden de nieuwe voorwaarden van de retailer te ondertekenen.

Bron: Het Financieele Dagblad/RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • Ton Bos 04-01-2017 09:51:05
    Hoe lang nog voortmodderen? Aandeelhouders doen er verstandig aan Bruna om te vormen tot cooperatie. En de aangesloten ondernemers de zeggenschap te geven in ruil voor de zekerstelling van hun zakelijke belangen. Vervolgens kan Bruna samenwerking zoeken met bijv Primera. Dat kan, nu het hoofdkantoor sterk is afgeslankt en de combinatie kan zorgen voor een groot kostensmeervlak. Wenkend perspectief: ruimte voor de onvermijdelijke diepte investeringen en lagere kosten voor de aangesloten ondernemers. Op deze manier worden de kansen op een goede 'ondernemers boterham' vergroot. Het wordt tijd dat de aandeelhouders ING en Post.nl verantwoording afleggen over het reeds vele jaren tekortscietende beleid!
  • Henk 10-01-2017 19:19:10
    In mijn regio zijn een paar hele mooie Bruna winkels. Een is er helaas verdwenen. Hopelijk ziet een andere ondernemer wel kansen in mijn stad. De Primera maakt een rommelige en verlopen indruk. Er staat genoeg leeg dus kansen genoeg om uit te breiden op aantrekkelijke locaties.
Plaats een reactie