Vlees goedkoper door prijsstunts

Consumenten hoeven voor een stukje varkensvlees uit de supermarkt minder te betalen dan in 1995. Door prijsstunts bieden supers een speklap, karbonade of hamlap voor minder aan, ondanks een inflatie van dertig procent sinds 1995. Dat blijkt uit een prijsonderzoek van weekblad Boerderij, zo schrijft De Gelderlander vandaag.

Bij de slager is varkensvlees sinds 1995 wel minstens dertig procent duurder geworden. Slagers kunnen niet stunten met de prijs van vlees omdat ze geen andere producten verkopen.

Supermarkten gebruiken het vleesvak om klanten binnen te krijgen. De geringe marges die zij op vlees behalen, compenseren ze door winsten op andere producten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!