Kahn: 'MS Mode had niet failliet hoeven gaan'
29-12-2016

Reageer (4)

MS Mode-eigenaar Roland Kahn verwijt de Rabobank een gebrek aan kennis en sociaal besef. “Ik ben erg geschrokken van de Rabobank”, zegt hij in een interview in De Financiële Telegraaf.

De Rabobank besloot volgens Kahn de stekker uit MS Mode te trekken, toen het operationeel resultaat van tien naar vier miljoen euro zakte. Daarbij heeft de bank de situatie onderschat en zichzelf overschat, stelt hij. “Ze dachten: we hebben panden, we hebben voorraden. We krijgen onze poen wel terug.”

MS Mode had niet failliet hoeven gaan, stelt Kahn. Hij bood aan de helft van de schuld van de bank over te nemen en minstens tien miljoen te investeren, maar kreeg naar eigen zeggen geen gehoor omdat de keten onder bijzonder beheer viel. Rabobank is een bank die niet goed oplet, zegt hij. “Ze geven te makkelijk krediet en trekken het ook weer te makkelijk in.”

Kahn steekt de hand ook in eigen boezem. Zo noemt hij de constructie waarbij MS Mode flitsleningen kreeg om de nieuwe collectie te kunnen kopen ‘heel stom’. Daarnaast werden veel inkoopfouten gemaakt. De inkoopdirecteur luisterde volgens Kahn niet naar hem, omdat ze het beter wist. “Dat is haar goed recht, want daarom zit ze op die stoel. Maar er ging veel te veel fout.”

Als gevolg van het faillissement is de Rabobank volgens Kahn twintig miljoen verloren, ongeveer evenveel als hijzelf. “Er zijn alleen maar verliezers, maar wij beginnen weer opnieuw.” MS Mode gaat door met de helft van de overhead en de beste 160 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Spanje. In Duitsland en Frankrijk zijn alle winkels dicht, maar in het laatstgenoemde land komt daar misschien weer verandering in. “Want tweehonderd winkels is ideaal, met 160 zit je net aan de onderkant.”

Bron: De Financiële Telegraaf

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • C. Arkesteijn 29-12-2016 09:18:07
  Ja,Roland Kahn, meer vastgoedbelegger dan ondernemer!! Het had niet zo hoeven te gaan met MS mode!! De schuld ligt bij de RABObank en bij de Inkoopdirectrice!! Maar wat heeft Roland Kahn allemaal NIET en verkeerd gedaan, daar praat hij NIET over, de Rakker!! Het zal wel weer zo zijn dat hij TEVEEL is bezig geweest met de vermeende overname van V&D! Nee, Roland Kahn heeft op zijn imago ZWAAR ingeboet!!!
 • Sara 29-12-2016 10:22:28
  Jammer dat er filialen weg zijn . MS mode is mijn favoriete winkel kwa grote maten mode. En ik ben ook geen fan van onlone shopen ik ga liever naar een winkel dat ik gelijk kan passen. Dus fuk de rabo bank.
 • K*nkersteijn 30-12-2016 11:49:52
  @C.Arkesteijn

  Je schreeuwt en roept van alles maar kom niet met concrete voorbeelden.

  En bovendien:"Kahn steekt de hand ook in eigen boezem. Zo noemt hij de constructie waarbij MS Mode flitsleningen kreeg om de nieuwe collectie te kunnen kopen ‘heel stom’."


 • Michael B 08-01-2017 13:45:34
  De Rabobank is een bank die veel vaker de plank misslaat wat betreft retail. Ik heb helaas een gelijke ervaring met een onnodig failissment welke door de Rabobank door mijn strot is geduwd. Er zijn door hen veel meer bedrijven en ondernemers benadeelt en teveel geld weggegooid. Er heerst daar teveel de gedachte dat ze het beter weten dan ieder ander, kijken naar de realiteit vinden ze tijdverspilling.
Plaats een reactie