Tilburg boos op provincie om afschieten mall

Burgemeester Vreeman van Tilburg verwijt Provinciale Staten in Brabant 'laakbaar gedrag' in het debat over de bouw van een eventuele megamall bij de stad. De Staten zouden 'gelegenheidswetgeving toepassen', aldus de Tilburgse burgervader dinsdagavond in het slotdebat over de mall.

Vreeman zei aan het begin van het debat 'vrijdag met de Geduputeerde Staten gebeld te hebben om hen dat mee te delen'. Hij noemde de wijze waarop de provincie met de mall omspringt ‘laakbaar'.

De Staten zijn in overgrote meerderheid tegen de shopping mall in Tilburg, zo bleek vorige week. De provincie legt dat standpunt komende vrijdag, daags na het lokale referendum over de mall, zeer waarschijnlijk vast in een motie. Daarmee wordt de Tilburgse mall een kansloos project.

Zeventig procent van de inwoners van Tilburg is juist vóór de komst van een shopping mall, 23 procent is tegen. Dat bleek dinsdag uit onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van ontwikkelaar van de mall, OVG/MDG.

Dat onderzoek dateert van twee weken geleden. Dat was nog voordat duidelijk werd dat de provinciale politiek een stokje gaat steken voor het mega-winkelcentrum in Tilburg. Door die stellingname valt de bodem weg onder het referendum over de mall, dat donderdag in Tilburg wordt gehouden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!