Serieuze problemen voor woonbranche

De zuinige consument drukt de woonbranche serieus in de problemen. De winkels verkochten veertien procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de keukenbranche en verkopers van kurk- en parketvloeren hebben het zwaar, zo blijkt uit cijfers van branchevereniging CBW-Mitex, meldt BN De Stem.

"Sinds het midden van de jaren negentig hebben we een dergelijke krimp niet meer gezien", aldus onderzoeker Marcel Evers in de regionale krant. "Ongetwijfeld zullen winkels zonder vet op de botten in financiële problemen komen."

Tot nu toe valt het mee met de faillissementen. Een half procent van de zaken gaat failliet, dat is maar iets meer dan in andere jaren, aldus Evers. Drie op de tien winkels zijn echter meer dan een vijfde van hun omzet kwijtgeraakt.

Keukenzaken hebben het meeste ingeleverd (negentien procent), samen met de kurk- en parketzaken (zestien procent). Dat is een duidelijke aanwijzing dat de branche vooral last heeft van de afgenomen verhuislust.

In het juninummer van RetailTrends, die vrijdag verschijnt, spreekt algemeen directeur van Grando Retail Roland van Pelt over de zware tijd voor de keukenbranche. Een gratis proefnummer aanvragen kan door te mailen naar sales@retailtrends.nl. Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!