Nieuwe outfit zonder te betalen

Bij Dress for Succes in Rotterdam staat geen kassa op de toonbank van de winkel. Klanten mogen de pakken, mantelpakjes en nette rokken gratis meenemen, mits zij een minimuminkomen hebben én een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek kunnen laten zien. Dat schrijft de Telegraaf maandag. 

"Het geld van gezinnen die moeten rondkomen van een uitkering gaat vooral op aan eerste levensbehoeften. En als er kinderen in het spel zijn, dan staan vader en moeder helemaal achteraan. Vervolgens héb je eindelijk een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, en dan sta je voor de kast te piekeren wat je in vredesnaam aan moet”, aldus directeur Reny Winkelman.

Mensen die in deze situatie belanden kunnen bij Dress for Success terecht voor een complete set representatieve kleding. Wanneer men de baan gekregen heeft, kunnen ze met hun aanstellingsbrief terugkomen voor een tweede outfit. Alle kleren mogen ze houden. 

Het Dress for Succes concept is in 2001 uit de Verenigde Staten overgewaaid naar Nederland door de stichting Mara. De Dress for Succes-vestiging opende haar deuren in een voormalig pand van Fortis, en is dit jaar verhuisd naar een nieuwe winkel aan het Rotterdamse Jacob van Campenplein. Inmiddels telt Nederland dertien Dress for Success-vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!