Vivendo vraagt surseance van betaling aan

Webshopbouwer Vivendo heeft surseance van betaling aangevraagd. De recent verslechterde liquiditeitspositie is volgens het bedrijf de aanleiding voor het besluit, zo valt te lezen in een vrijdag verstuurd persbericht..

Vivendo zal zich volledig blijven focussen op het afronden van alle lopende projecten en het leveren van support aan de operationele webwinkels. Er wordt contact gezocht met serieuze kandidaten om de activiteiten over te dragen. Continuïteit voor klanten en werknemers staat daarbij voorop.

De e-commerce specialist is zeer snel gegroeid het afgelopen jaar, na de succesvolle introductie op de Webwinkel Vakdagen in januari 2009. Het team is de uitdaging aangegaan om complexe webshops met veel maatwerk te bouwen.

Volgens Vivendo heeft een aantal concurrenten het bedrijf gedwarsboomd door negatieve blogs over Vivendo op te richten. “Op deze blogs werd een negatief beeld over Vivendo geschetst. Klanten die een positief tegengeluid lieten horen werd de mond gesnoerd. Met name door deze negatieve beeldvorming verminderde de omzet van Vivendo met meer dan zeventig procent. Hierdoor verslechterde de liquiditeitspositie snel, versterkt door debiteuren met financiële problemen die niet in staat waren om de facturen aan Vivendo te voldoen”, zo meldt het persbericht.

“Met pijn in mijn hart versturen we dit persbericht”, zegt Rob van Straten, directeur van Vivendo. “We hebben ons uiterste best gedaan alle projecten op tijd af te krijgen. Ook de komende tijd zullen de medewerkers hard blijven werken om de bestaande klanten professionele support te verlenen en de lopende projecten op te leveren. Het spijt ons oprecht dat we er niet in zijn geslaagd onze belofte naar de markt waar te maken”.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!