Eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Ondernemers van de Leidsestraat en het Koningsplein in Amsterdam ontvangen vandaag de eerste HBD-ster in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Herman van der Geest, bestuurslid van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) zal de ster uitreiken.

Het KVO voor winkelgebieden is een gestructureerde aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen. Het KVO kent verschillende sterren. De eerste ster is voor de realisatie van de samenwerking tussen de ondernemers, stadsdeel centrum, GVB, politie, brandweer en Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

De vereniging hoopt door de start van het keurmerk meer winkeliers als lid te kunnen verwelkomen. Eén van de doelstellingen van het KVO is dan ook de onderlinge communicatie onder de winkeliers te verbeteren door de website, het SMS-alert en een nieuwsbrief.

Het KVO is twee jaar geldig. Na één jaar zal een evaluatie uitwijzen of de genomen maatregelen het gewenste effect hebben gehad en welke acties verder genomen worden. De projectgroep zal dan opnieuw moeten aantonen dat het structureel samenwerkt aan veiligheid en ontvangt bij goedkeuring een tweede HBD-ster.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!