​SlijtersUnie roept steun Van Rijn in
31-08-2016

Reageer

De SlijtersUnie wil dat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid optreedt tegen gemeenten die de Drank- en Horecawet overtreden. Dat schrijft de brancheorganisatie in een brief aan Van Rijn, meldt NU.nl.

De aanleiding voor de brief is de beslissing van burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein om de alcoholproef door te zetten, hoewel de rechter dat verbood. Van Rijn sprak tegenover het Algemeen Dagblad zijn verbazing uit over dat besluit. “Ik heb meerdere malen aangegeven dat de pilot binnen de kaders van de wet moet plaatsvinden en de rechter heeft hierover onlangs ook een uitspraak gedaan”, aldus de staatssecretaris.

De SlijtersUnie spreekt in de brief van ‘een onverantwoorde omgang met de wet, de rechtspraak en het bestuur.’ De unie wijst erop dat het onmogelijk is om alle 36 deelnemende gemeenten voor de rechter te dagen. Naast Nieuwegein, is dat wel al gebeurd in Rotterdam en Zwolle.

De vereniging sprak eerder de verwachting uit dat bij succes in meerdere zaken, gemeenten ‘vanzelf tot inkeer’ zouden komen. In de brief staat echter dat de unie ‘gelet op de van VNG en overige gemeenten ontvangen geluiden’, niet verwacht dat burgemeesters elders de pilot staken.

Bron: NU.nl/Algemeen Dagblad

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie