Veel supermarkten open met kerst
20-12-2011

Reageer

Verschillende supermarktketens houden een deel van hun vestigingen geopend tijdens de kerstdagen, die dit jaar op zondag en maandag vallen. Van de zeven grootste supermarktketens openen er zes winkels op één of beide kerstdagen geopend zijn.

Albert Heijn heeft op eerste kerstdag alleen AH To Go-vestigingen open voor klanten, maar opent op tweede kerstdag ook de ruim 220 Albert Heijn-winkels die normaal op zondag open zijn. Albert Heijn geeft aan dat klanten op posters in de winkels en op internet kunnen zien wat de openingstijden van de verschillende vestigingen zijn.

Supermarktketen Jumbo verwelkomt zijn klanten op eerste kerstdag in acht vestigingen en op tweede kerstdag zijn 46 Jumbo-vestigingen geopend. Een woordvoerder van Jumbo benadrukt: “De openingstijden worden mogelijk nog aangepast, dus het aantal geopende Jumbo-vestigingen kan nog veranderen.” Consumenten kunnen op maandagmiddag ook terecht bij diverse vestigingen van C1000, Coop, Plus en Lidl. Die laatste houdt ook op eerste kerstdag één van zijn Haagse vestigingen open voor klanten.

Albert Heijn hanteert langere openingstijden op zaterdag 24 december, de dag voor eerste kerstdag. Het winkelbedrijf opent die dag zijn deuren van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds. “Zo hebben klanten voldoende tijd om hun kerstboodschappen in te slaan”, meldt een woordvoerder. Aldi gaat op zaterdag, in plaats van de gebruikelijke sluitingstijd van zes uur ’s avonds, juist om vier uur ’s middags al dicht.

Supermarkten zijn pas sinds twee jaar tijdens de kerstdagen geopend, aldus een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Een Jumbo-vestiging in Groningen was in 2009 de eerste supermarkt die klanten tijdens de kerstdagen verwelkomde. “Vooral in de Randstad willen consumenten graag de mogelijkheid hebben tijdens de kerstdagen te winkelen”, aldus de woordvoerster.

Winkels die hun deuren op eerste en tweede kerstdag willen openen voor klanten, kunnen daarvoor toestemming vragen bij de gemeente. Op kerstavond moeten alle winkels vanaf zeven uur gesloten zijn, zo staat in de Winkeltijdenwet vermeld.

Bron: ANP/RetailNews

Reacties
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie