‘Maatregelen schonere kledingproductie onvoldoende''
26-06-2013

Reageer
Vakbonden en actiegroepen vinden de maatregelen voor een schonere kledingproductie niet goed genoeg. Ondernemers, fabrikanten en handelaren aangesloten bij InRetail, Modint en VGT presenteerden het plan vorige week. Deze schieten volgens voorvechters van een schonere modesector tekort. Dit meldt Het Financieele Dagblad.

De sector stelde het plan met dertig doelstellingen op vanuit de vraag van de Tweede Kamer voor meer transparantie. De Kamer wil dit naar aanleiding van de recente rampen bij kledingfabrieken in onder meer Bangladesh. Volgens de actiegroepen en vakbonden is het plan echter te weinig ambitieus en vernieuwend. “De doelstellingen zijn vaag geformuleerd en bedrijven kunnen al meedoen door zich te committeren aan een onderdeel. Dat kan een bijeenkomst zijn. Ze kunnen dus meedoen zonder iets te veranderen”, aldus Marijn Peepercamp van de Landelijke India Werkgroep.

Han Bekke van Modint was al voorbereid op de kritiek. Volgens hem moet er nog veel ingevuld worden, maar hij vindt de doelstelling heel concreet. Bekke zegt dat de modeindustrie erg complex is en dat de nationale discussie niet losgezien kan worden van de internationale. Omdat de Nederlandse textiel- en mode-industrie een procent van de wereldmarkt representeert kunnen de eisen niet zomaar afgedwongen worden.

Bron: Het Financieele Dagblad

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie