​TGI Fridays komt naar Nederland
22-09-2016

Reageer (3)

De Amerikaanse grillketen TGI Fridays opent volgend jaar oktober de eerste Nederlandse vestiging. De komende tien jaar moeten vijftien restaurants verschijnen op A1-locaties in alle grote steden.

TGI Fridays heeft een overeenkomst gesloten met Beijk Catering, dat de uitrol van het ‘casual dining’-concept in Nederland op zich neemt. “Samen geven we nu vorm en inhoud aan de opening van de eerste zaak in Nederland”, aldus vice president international franchise development Jean Baudrand van TGI Fridays.

De Amerikaanse keten heeft momenteel negenhonderd vestigingen in zestig landen, waarin een grillrestaurant wordt gecombineerd met een bar. Klanten vinden er vooral burgers, steaks en ribs, maar ook pasta’s en salades. “De sfeer in onze restaurants is ongedwongen; niets moet, maar er kan veel”, aldus Baudrand.

Beijk Catering is met meerdere vastgoedeigenaren in gesprek. De formule zoekt naar panden van minstens vijfhonderd vierkante meter.

TGI Fridays is na Papa John’s en Taco Bell de derde Amerikaanse restaurantketen in korte tijd die zijn komst naar Nederland aankondigt. Papa John’s heeft zijn eerste pizzawinkel inmiddels geopend in Amsterdam, terwijl Taco Bell mikt op een opening eind dit jaar of begin volgend jaar.

Bron: RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • Ton Bos 22-09-2016 10:42:48
    TGI is eerder in NL bezig geweest en weer van het toneel verdwenen. Het wordt wel erg 'druk' in de markt van fast food en casual dining. Opgeteld bij platforms als Thuisbezorgd, steeds meer maaltijdleveranciers-aan-huis, de maaltijdboxen en de online thuisbezorgers(Picnic e.a.), is de vraag aan de orde wie er nog zelf kookt en wat dit betekent voor de fysieke winkels. Supermarkten worden alsmaar groter en de spoeling wordt dunner. Supermarkten zullen nog beter moeten weten wie hun klanten zijn en welke behoeftepatronen zichtbaar kunnen worden gemaakt. Het gevecht om te overleven zal dus nog een beetje harder en kennisintensiever worden! En daarmee ook het leven van de toeleveranciers.
  • Bert 22-09-2016 13:40:00
    Ik vraag me ook al af: wie gaat dat allemaal opeten? Bijna elke in Nederland aanwezige keten op gebied van food is van plan om flink te gaan uitbreiden. Hier bovenop komt nog dat er elke maand wel een of meerdere supermarkten bij komen. En deze denken online ook enorm te gaan groeien.
  • 23-09-2016 22:29:05
    Eind jaren 90 zat er een TGIF's op de Boompjes in Rotterdam. Heeft t in mijn herinnering niet lang volgehouden
Plaats een reactie