​Familie Blokker vergroot financiële steun
16-05-2017

Reageer (1)

De aandeelhouders van Blokker Holding staan achter de nieuwe koers, waarbij de focus volledig op Blokker komt te liggen. De keuze om alleen met Blokker door te gaan is ‘na uitgebreid overleg met de aandeelhouders’ genomen, vertellen ceo Casper Meijer en cfo Jeroen Visser tegenover RetailNews.

Ab Blokker, die recent uit de raad van commissarissen stapte en de helft van de aandelen in handen heeft, was bij het begin van de besluitvorming betrokken. Samen met mede-eigenaar Els Blokker stortte hij begin vorig jaar nog 130 miljoen bij om de balans van het gelijknamige winkelconcern te versterken. Bovendien werd Blokker Holding de komende drie jaar een kredietfaciliteit van 415 miljoen euro beloofd. Dat bedrag is inmiddels verhoogd tot bijna vijfhonderd miljoen euro. “Daarmee hebben we meer dan voldoende ruimte om in alle rust en regie de plannen door te voeren”, zegt Visser.

De verkoop van de overige winkelformules betekent volgens Meijer niet dat Els en Ab Blokker alleen willen ‘cashen’. “Het is niet zo dat ze het zat zijn en dat ze eruit stappen”, stelt hij. De opbrengst van de verkoop van winkelketens als Intertoys en Xenos gaat niet direct naar de aandeelhouders, maar kan eventueel geïnvesteerd worden in Blokker. “Of dat ook gebeurt, hangt af van de investeringen die wij vinden dat er nodig zijn.”

Blokker Holding is sinds 2014 verliesgevend en zal dat naar verwachting van Meijer ook de komende twee jaar blijven, als gevolg van herstructureringskosten en nieuwe investeringen. Hoe groot het verlies vorig jaar was, wordt in juni bekendgemaakt.

Lees op RetailWatching meer over de toelichting van Casper Meijer op het besluit van Blokker Holding om zich volledig op Blokker te focussen.

Bron: RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • Aart 16-05-2017 18:47:09
    Tsja, ze moeten wel die blokkers. Maar eigenlijk investeren ze nog wat om aan mogelijke kopers te laten zien dat het echt nog wel goed zit. En die 500 miljoen is nog wel de waarde van al het vastgoed dat ze bezitten, dus een gewaagde inzet is het ook niet. Veel succes blokker, marskramer, imtertoys, leenbakker bigbazar en xenos personeel! Ik zou nu vast opzoek gaan naar een nieuwe baan als je die mogelijkheid hebt. Want bij een verkoop wordt je er nooit beter op.
Plaats een reactie