​‘Werkgelegenheid in detailhandel trekt aan’
29-12-2016

Reageer (1)

Uitkeringsinstantie UWV voorziet voor de komende twee jaar zo’n vijftienduizend extra banen in de detailhandel. “Hoewel er banen verdwijnen in winkels, komt er werkgelegenheid bij in webwinkels”, aldus arbeidsmarktonderzoeker Freek Kalkhoven.

Door faillissementen van grote ketens als V&D en Macintosh kwamen duizenden winkelmedewerkers het afgelopen jaar op straat te staan. Eind november stond de teller al op ruim 21 duizend, waar een jaar eerder nog ging om bijna achtduizend faillissementsuitkeringen in de detailhandel.

Het UWV ziet de vertrouwen in de economie inmiddels herstellen, waardoor de koopbereidheid van consumenten de komende jaren blijft groeien. De werkgelegenheid trekt daardoor verder aan, voornamelijk bij online retailers. “Het gaat dan bijvoorbeeld om logistiek- en transportpersoneel of socialmediamedewerker”, aldus Kalkhoven.

De uitkeringsinstantie meldde onlangs al dat zo’n zevenduizend van de ruim tienduizend ontslagen werknemers van V&D inmiddels een nieuwe baan hebben. De detailhandel biedt nu werk aan bijna 870 duizend mensen.

Bron: ANP

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • Peter Jansen 29-12-2016 10:50:20
  http://welvaartvooriedereen.nl/2015/11/liever-een-lagere-werkloosheid-dan-passen-we-gewoon-de-definitie-aan/

  Zo kan ik de werkloosheidcijfers ook omlaag schroeven. Walgelijke overheid. Een truuk die Ursula von der Leyen ook heeft doorgevoerd.
  Oh, het gaat zo goed met ons: kijk maar.
  Maar het klopt niet. Het zijn geen echte banen.

  En die ontslagen "jongeren" met die tijdelijke baantjes, zijn die er nou zo op vooruitgegaan. Hoppen van de ene naar de andere job.
  Bij het warenhuis dat volgend jaar weer terug gaat naar de UK ving ik een gesprek van haar met iemand anders, dat zij nu drie baantjes had en zo kon voorzien in haar levensbehoefte. Is dat wat we willen?
Plaats een reactie