​Intertoys op ramkoers met franchisenemers
12-12-2016

Reageer (11)

22 franchisenemers van Intertoys krijgen binnenkort concurrentie van een vestiging van het moederbedrijf. Zij bevinden zich in een verzorgingsgebied met een vestiging van Bart Smit of Toys XL, die komend jaar wordt omgebouwd tot Intertoys. Er is echter nog geen regeling getroffen met de betrokken ondernemers, zo blijkt uit berichtgeving van de franchisevereniging aan zijn leden, die RetailNews heeft ingezien.

De franchisenemers hebben in hun contract een exclusief verzorgingsgebied afgesproken, waar ze onder meer hun folders verspreiden. De speelgoedorganisatie gaat door het ombouwen van Bart Smit en Toys XL nu in dat gebied zitten, laat een ‘bezorgde franchiser’ weten. “Veel franchisers hebben het al moeilijk en krijgen er nu om de hoek nog een identieke concurrent van hun eigen organisatie bij.”

De franchisevereniging van Intertoys wilde enkele weken terug met de directie en advocaten om tafel om tot een raamwerk te komen. Dat gesprek werd echter geannuleerd toen een van de betrokken ondernemers een kort geding aanspande tegen de organisatie.

De franchisevereniging is inmiddels van mening dat er niet één oplossing mogelijk is, omdat het om individuele problemen gaat. De opties worden volgens voorzitter Jurian Duijzer momenteel ‘in gezamenlijkheid met de directie geïnventariseerd’. In de gesprekken wordt gestreefd ‘naar een solide basis voor de compensatie’, schrijft hij daarnaast aan de franchisenemers. Intertoys wil de folderkosten uit het verzorgingsgebied op zich nemen en biedt ook een margevergoeding aan.

De franchisenemers hebben een voorkeur voor ‘een echte concurrent’, waarbij de klant ook iets te kiezen heeft. Intertoys zou de plekken echter niet willen opgeven, uit angst dat Top 1 Toys in het gat duikt. Blokker Holding heeft directie van Intertoys volgens de franchiser de opdracht gegeven om in gesprek te blijven, tot de winkels van Bart Smit en Toys XL zijn omgebouwd. Ze kunnen daarbij tijdrekken via een bodemprocedure of de franchiseovereenkomst opzeggen, aldus de ondernemer, die weinig steun zegt te vinden bij de franchisevereniging. “Franchisers zijn bang en hebben de middelen niet om een langdurige procedure te voeren. Blokker Holding heeft die lange adem wel.”

Blokker Holding laat weten op basis van de lokale marktomstandigheden en de plannen van de betrokken ondernemer ‘in goed overleg met onze franchisenemers te bekijken wat de best passende oplossing is’. Dat de directie de opdracht heeft om in gesprek te blijven tot de ombouw is voltooid, wordt door een woordvoerder ontkend. “Over eventuele juridische kwesties geldt in algemene zin dat het niet in het belang van beide partijen is om daar uitspraken over te doen.”

Bron: RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • Kater 12-12-2016 22:58:46
  Prutsers, prutsers. Ik voorzie slechte tijden daar. Had het gewoon bij het oude gelaten qua naam. Bart Smit en Intertoys, dan hadden ze niet bang hoeven zijn voor Top1Toys.
 • muis 13-12-2016 09:26:46
  Kat en muis
 • D. van Asch 13-12-2016 09:27:22
  Heeft men al overeenstemming bereikt over datzelfde verzorgingsgebied over de online verkopen? Of komt dit er nog bij?
 • C.A.M. de Kruif 13-12-2016 09:59:14
  Tip voor de franchisenemers: Toch maar even goed naar het contract kijken en een advocaat in de arm nemen. Niet bang zijn voor de bulldozertechniek van Intertoys. Alle betalingen stopzetten en intussen snel gaan praten met Top 1 Toys. De stille tijd komt er aan dus er valt niet zo erg veel te verliezen. Heel vervelend allemaal maar er is maar één partij die contractbreuk pleegt en dat is Intertoys.
 • Bert 13-12-2016 10:19:49
  Je kan wel merken dat het Blokkerconcern nu in handen is van mensen die bij andere ketens vandaan komen. De feeling van hoe het echt moet, is er nog niet. Ik hou mijn hart vast of dit wel goed gaat komen.
 • Peter 13-12-2016 12:47:58
  Ik denk dat dhr. Cornelissens en dhr. Blokker dit nooit hadden geaccepteerd. Zoek samen de oplossing. Waarom worden er "geen" extra filialen aangeboden bij de franchisenemers? Eenzijdige contractopzegging gaat helaas niet door Blokker Holding (er is immers geen contractbreuk gedaan aan de kant van de franchisenemer, maar door hun zelf).
 • Leipe shit 13-12-2016 17:25:30
  Ach de franchisenemer heeft co-concurrentie, wat moeten die paar honderd andere stakkers straks!!!!!. De vlag gaat uit wanneer het faillissement wordt uitgesproken ........wordt vervolgd
 • Jan 14-12-2016 09:55:05
  Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Het zou wijs zijn wanneer die hele "one name strategy" wordt geannuleerd. Dit resulteert alleen maar in de sluiting van heel veel filialen en verkleining van het markt aandeel ten opzichte van Top1
 • Najee 19-12-2016 09:14:42
  Dit zijn measurementkosten en safeguardingcosts. Net geleerd op school! Leuk!
  : - )
 • EMILY THOMAS 09-01-2017 04:41:36
  EDWARD JONES financiering is de beste plek om een ​​lening te krijgen {Jonesloanfinance@yahoo.com} Tekst +1 (307) 241-3712,
     God zegene u meneer, ik zal niet stoppen met de wereld over uw goedheid in mijn leven te vertellen, ik ben een alleenstaande moeder met de kinderen te verzorgen. Mijn naam is Emily Thomas en ik ben van Convention Center Drive, Miami Beach, FL. Een paar weken geleden Mijn vriend bezocht me en langs onze discussie ze vertelde me over EDWARD JONES FINANCE, dat ze me kunnen helpen uit mijn financiële situatie, heb ik nooit geloofd want ik heb te besteden zoveel geld aan verschillende lening kredietverstrekkers die niets anders deden dan weg te lopen met mijn geld. Ik heb in een financiële puinhoop voor de pas 7 maanden nu, Zij adviseerde ik het eens proberen, dus ik mailde hem en al uit te leggen over mijn financiële situatie aan hem, hij nam daarom me door de lening proces en gaf me een lening van $ 390,000.00 tegen een zeer lage rente van 2% en vandaag ben ik een trotse ondernemer en kan nu zorg goed voor mijn kinderen, Als je moet contact opnemen met een bedrijf om een ​​bedrag van de lening die u nodig hebt met een lage rente van 2% te krijgen en beter aflossingsschema, neem dan contact op EDWARD JONES FINANCE e-mail: - {} Jonesloanfinance@yahoo.com OR Text +1 (307) 241-3712 of ga naar daar pagina op jonesloans.bravesites.com
 • Renzo 05-02-2017 12:34:58
  In hoofddorp zitten dichtbij elkaar 1 intertoys 1 toys XL en 1 bart smit

  Dus... 3 intertoys straks in 1 winkel centrum?!?! Ehm...
Plaats een reactie