​Bauhaus ook naar Amersfoort
14-10-2016

Reageer (2)

Bauhaus heeft plannen voor een vestiging in de Amersfoortse wijk Vathorst. Dat maakt vakblad MIX op uit een brochure van N-architecten.

De geplande locatie is volgens de ontwerper bijzonder, omdat het gaat om een zichtlocatie langs de A1. Bovendien stelt de Amersfoortse wijk strenge eisen aan bebouwing in de omgeving, waardoor het ontwerp afwijkt van de locaties in Nederland. Zo wordt gevarieerd in de hoogtes van het gebouw, waarmee de uitstraling naar eigen zeggen ‘expressiever’ wordt.

Bauhaus krijgt in Amersfoort de beschikking over bijna zestienduizend vierkante meter. Eind vorig jaar opende de Duitse bouwmarktketen in Groningen zijn eerste winkel in ons land. Inmiddels heeft de retailer groen licht gekregen voor de bouw van vestigingen in Hengelo en Den Hoorn. Ook onder meer Arnhem en Venlo staan op het verlanglijstje van de dhz-formule, die uiteindelijk op een tiental filialen in ons land wil uitkomen.

Bron: MIX

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • Peter Jansen 15-10-2016 11:24:05
  Amersfoort met strenge eisen?

  Oeps de IKEA mocht eerst niet komen met de grote blauwe blokkendoos.
  Een paar jaar later, denk zo rond 2005/2006 wat kwam er wel? Ja, een IKEA.

  De MAKRO komt er ook. Maar die heeft nu andere problemen. Dan komt er nog een grote supermarkt in die buurt.
  Nee Amersfoort heeft veel woorden maar wat ze doen is totaal iets anders.

  Binnenkort wenst de gemeente Amersfoort nog een 3000 tot 4000 bomen om te hakken voor een geplande weg uit 1964 (ja jaartal is juist).
 • Jan Blok 20-02-2017 09:30:56
  Bauhaus in Hengelo is bijna klaar, de buitenkant zeker (open in april?) Dat is ook een zichtlocatie langs de snelweg. Aan de A1 zelfs. Jazeker, de A1 stopt niet bij Hoevelaken hoor...
Plaats een reactie