​Nieuwegein trekt stekker uit alcoholproef
10-10-2016

Reageer (2)

Retailers in Nieuwegein mogen hun klanten geen drankje meer inschenken tijdens het winkelen. De pilot is ‘te veel in de juridische sfeer terechtgekomen’, verklaart burgemeester Frans Backhuijs de beslissing volgens RTV Utrecht.

Nieuwegein werd deze zomer als eerste individuele gemeente voor de rechter gedaagd door de SlijtersUnie. De brancheorganisatie werd in het gelijk gesteld, omdat de alcoholproef in strijd is met de Drank- en Horecawet. Backhuijs liet kort daarna weten die uitspraak naast zich neer te leggen, omdat de wet volgens hem door de pilot een tijdje gedoogd mocht worden.

De gemeente en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten blijven volgens Backhuijs zoeken naar manieren waarop ondernemers ‘creatief en innovatief’ zaken kunnen doen. Onder meer Rotterdam en Zwolle werden ook al door de SlijtersUnie voor de rechter gesleept, net als enkele individuele winkeliers.

Bron: RTV Utrecht

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • John blogg 10-10-2016 09:39:56
    Zo zie je maar weer de alom tegenwoordige " kruideniers mentaliteit" is belangrijk er dan het visionaire beeld hoe de consumenten meer winkel plezier kunnen krijgen...onze winkel straten worden steeds leger maar née ... Absoluut blijven zeuren met veel nering nijd
  • Peter 10-10-2016 11:23:24
    Zullen we de flessen wijn dan ook maar via de webshops (buiten de slijters om) gaan kopen. In Harderwijk mag een slijter al niets meer wijn schenken aan zijn klanten. Te gek voor woorden.
Plaats een reactie