​HEMA neemt ook restaurant en afhaalpunten op de schop
21-04-2017

Reageer (3)

HEMA ligt op koers om ‘in de nabije toekomst’ weer zwarte cijfers te schrijven. Dat stelt topman Tjeerd Jegen bij een toelichting op de jaarcijfers, die donderdag zijn gepresenteerd.

Winstgevendheid is de belangrijkste doelstelling Jegen bij zijn aanstelling meekreeg van Lion Capital. Het gerucht is dat de eigenaar HEMA volgend jaar wil verkopen. Jegen zegt dat het aan Lion Capital is om te bepalen wanneer het bedrijf wordt verkocht. “Iedereen weet dat dit gaat gebeuren. Ik focus me op de omzet en de marge en ik ben heel blij met de cijfers”, zegt hij in De Financiële Telegraaf.

HEMA schreef vorig jaar een verlies van 26,2 miljoen euro in de boeken, maar in het vierde kwartaal werd bijna break-even gedraaid. De omzet liep tegelijkertijd met 9,2 procent op. Die stijging wordt veroorzaakt door een stijgende kledingverkoop, waar HEMA relatief hoge marges op haalt. Daarnaast is er minder voedsel weggegooid, is de retailer gestopt met verlieslatende promoties en zijn er betere inkoopvoorwaarden bedongen bij vaste leveranciers. Ook is HEMA in zee gegaan met aanbieders die goedkoper kunnen leveren, stelt Jegen in Het Financieele Dagblad.

De topman verwacht verder dat het nieuwe winkelconcept dat in Nederland en België wordt uitgerold in twee of drie jaar voor een omzetgroei van tien procent kan zorgen. Daarnaast hoopt HEMA de omzet te verhogen door met een nieuwe opzet voor het restaurant en de afhaalpunten te komen. Die vernieuwingen worden in de loop van dit jaar zichtbaar.

Bron: RetailNews/De Financiële Telegraaf/Het Financieele Dagblad

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • 21-04-2017 11:08:04
  Op het gebied van de restaurants valt inderdaad nig wel het een en ander te verbeteren. Met name in de aansturing van personeel en een systeem in de afhandeling van bestellingen die klaar gemaakt moeten worden. Dit is tot nu toe erg onprofessioneel in de meeste vestigingen. Ook mogen de restaurants iets minder 'spartanisch' ingericht worden...
 • Omehja 21-04-2017 12:25:29
  Leveranciers die goedkoper kunnen leveren..vorige week bij het bedopmaken trok ik een scheur in het splinternieuwe bedovertrek .
  Ondergoed gaat nog een half jaar mee, als ik rommel wil ga ik wel naar de primark . Als veel mensen door krijgen dat de ouderwetse kwaliteit weg is gaat de Hema het weer moeilijk krijgen.
 • Rustico Stones 27-04-2017 16:05:06
  Ja als jullie restaurants wat meer sfeer zouden uitstralen trekt dit ook klanten aan, nu is alles heel afstandelijk en koud aan gekleed. Binnen Rustico stones and More hebben zij wel verschillende opstellingen en mogelijkheden tevens kunnen ze ook wel interieur advies geven.
Plaats een reactie