​Geen toekomst voor Euroland
17-02-2017

Reageer (2)

Het is de curator van Euroland niet gelukt een doorstart te realiseren voor de winkelketen. Alle 23 winkels worden op korte termijn gesloten, staat in een brief die in handen is van NU.nl.

De komende vier weken worden de winkelvoorraden verkocht. Wanneer de winkels precies dicht gaan, is afhankelijk van de huurcontracten. Het UWV betaalt de circa negentig medewerkers nog tot de tweede helft van maart het salaris door. Tot januari heeft Euroland dat zelf nog gedaan, zegt curator Cees de Jong.

Euroland is er onvoldoende in geslaagd klanten naar binnen te trekken, zegt De Jong. “Er kwamen te veel mensen die maar één of twee producten kopen, maar er staan te weinig andere producten die een impulsaankoop opwekken.” Zusterformule Boekenvoordeel heeft de verliezen volgens hem jarenlang opgevangen. Ook hebben de eigenaren eerder tevergeefs geprobeerd Euroland te verkopen.

Slechts één geïnteresseerde partij wilde de winkelformule voortzetten, zegt de curator. Daarmee kwam hij niet tot een akkoord. Andere kandidaten waren alleen geïnteresseerd in het opkopen van de voorraad.

Bron: NU.nl

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • Rogier 17-02-2017 12:33:13
    Slecht ondernemerschap dus! Wanneer je al jarenlang verlies lijdt, terwijl de consurrentie (Action, Op=Op, Big Bazar, So Low, etc.) floreert, dan moet je jezelf toch eens achter de order krabben en daar eens gaan kijken wat die toch zo goed doen! Onder het motto 'beter goed gejat, dan slecht bedacht' zijn er vast initiatieven geweest waarmee ze de boel weer aan de praat hadden kunnen krijgen. Enkel met lage prijzen win je het niet mee! Klanten willen verrast worden, steeds weer een nieuw assortiment zien, kunnen snuffelen en willen verleid worden.

    R.I.P. Euroland. Je gaat niet gemist geworden.
  • 17-02-2017 14:59:04
    Ja, Rogier, het is jammer voor de medewerkers/sters, maar het is een bedrijf dat wij niet zullen missen!! Doordat zij weg zijn zal het aanzien van de winkelstraat beter worden!! C. Arkesteijn
Plaats een reactie