​Meerdere gegadigden voor Phone House
14-03-2017

Reageer

Diverse geïnteresseerden hebben zich bij de curatoren van Phone House gemeld met interesse in een overname. Ze willen één of meerdere winkels van de failliete keten overnemen, stellen zij in hun eerste faillissementsverslag.

Curatoren Noor Zetteler en Janina Maduro onderhandelen momenteel met deze partijen over de mogelijkheden van een verkoop. Ze verwachten dat deze onderhandelingen in de komende periode worden afgerond.

Datzelfde geldt voor de verkoop van een aantal domeinnamen van zusterbedrijf Typhone, waar eveneens diverse gegadigden voor zijn. Phone House zelf beschikt over 37 domeinnamen, waarvan nog onderzocht wordt of ze kunnen worden verkocht.

Phone House werd een maand terug failliet verklaard. De winkelketen van Relevant Holdings was in het boekjaar 2014/2015 goed voor een geconsolideerde omzet van 210 miljoen euro. Het verlies lag in die dertien maanden afgerond op vijftig miljoen euro. Uit het faillissementsverslag blijkt dat de Belastingdienst met 4,6 miljoen euro vooralsnog de grootste schuldeiser is. 120 andere crediteuren hebben gezamenlijk vorderingen ingediend ter waarde van 3,8 miljoen euro.

Het merendeel de 69 eigen winkels van Phone House, waaronder zes onder de naam van Samsung, zijn nog geopend. Die zullen naar verwachting van de curatoren in de komende drie maanden worden ‘verkocht dan wel gesloten’. Phone House telde ook circa zeventig franchisevestigingen, die buiten het faillissement vallen.

Bron: RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie