​Webwinkels in verzet tegen 'pasjeskastje'
31-10-2016

Reageer (3)

Online aankopen boven de tien euro moeten vanaf eind volgend jaar met een identificatie-apparaat worden goedgekeurd. Dat is het plan van de Europese Bankenautoriteit (EBA), schrijft De Telegraaf.

De toezichthouder komt op verzoek van het Europees Parlement met extra veiligheidsmaatregelen om fraude met internetbetalingen tegen te gaan. Die dreigen in sommige landen, waaronder Frankrijk, uit de hand te lopen.

Mochten de plannen van de EBA doorgaan, dan wordt vooral mobiel winkelen een stuk lastiger. Consumenten moeten hun ‘pasjeskastje’ bij hebben om aankopen af te rekenen. Ook betalingen met creditcards moeten dan bevestigd worden via dit apparaat.

Webwinkels zien niets in de nieuwe maatregelen, waardoor klanten mogelijk kunnen afhaken. De Europese belangengroep EMOTA heeft inmiddels een brandbrief gestuurd naar vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie. “Deze maatregel gaat grote gevolgen hebben voor de e-commerce in Europa”, is secretaris-generaal Maurits Bruggink van mening.

Ook ING en ABN Amro zien niets in de plannen. De laatstgenoemde bank stapte dit jaar juist af van het gebruik van een apart kastje voor overboekingen via zijn betaalapp. “Wij willen onze klanten niet terug in de tijd sturen”, aldus een woordvoerder.

De Europese Bankenautoriteit is een adviesorgaan voor het Europees Parlement en kan in noodsituaties zelf besluiten nemen. Het is nog onduidelijk wanneer de plannen van de toezichthouder in het parlement worden besproken.

Bron: De Telegraaf

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Gerelateerde items
Reacties
Reacties
 • Koen van Dijk 31-10-2016 09:18:29
  Dit is dus weer een duidelijk voorbeeld waar Europa niet voor bedoeld is .Laat Frankrijk zorgen dat ze haar betalingsverkeer intern beter op orde krijgt. daarnaast mag Europe helemaal geen technische oplossing voorschrijven, ze mag alleen doelen stellen waaraan voldaan moet worden. Het is dan aan het bedrijfsleven om er invulling aan te geven.
 • Gerben 31-10-2016 09:24:21
  Het voornemen van de EBA kan grote negatieve invloed hebben op de sterke groeicurve van E-commerce en M-commerce in heel Europa. In mijn ogen een slecht plan om issues die in individuele landen spelen op Europees niveau te proberen op te lossen. Hopelijk wordt de soep niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend
 • h 31-10-2016 11:51:23
  wat hier gebeurt is het volgende
  lees alles met de woorden ' is gelijk aan '
  banken = vrijheidsberovers = macht = hebzucht = BIS Zwitserland = Elite = Worldcontrol = Modern Slavery = Openbaringen 13:17-18 (daar staat namelijk) = 666 = wie daar niet voor neerbuigt en aanbidt zal niet meer kunnen kopen en verkopen

  het begint er al aardig op te lijken #tijdvooropstand
Plaats een reactie