​‘Jumbo en La Place samen op vijf locaties’
17-02-2017

Reageer (1)

Jumbo en La Place komen later dit jaar met een nieuw concept waarbij supermarkt en horeca gecombineerd worden. In ieder geval Groningen en Den Bosch krijgen een vestiging, melden bronnen aan Distrifood.

De lancering van het nieuwe concept zou al een aantal keren zijn uitgesteld. Volgens een van de bronnen is dat onder meer omdat niet duidelijk is wat de naam ervan moet worden. De vestiging in Den Bosch komt volgens het Brabants Dagblad aan de Visstraat, waarover bewoners inmiddels zijn geïnformeerd tijdens een besloten bijeenkomst. Zo’n veertig procent van het pand zou uit horeca moeten gaan bestaan.

Het concept zou verder een bakkerij bevatten, waar vers brood en gebak worden bereid. Er komen alleen winkelmandjes en geen wagentjes en het supermarktassortiment is erop gericht om '48 uur in levensonderhoud te voorzien'. Het concept gaat op zijn vroegst na de zomer van start. In totaal zouden er plannen zijn voor zeker vijf winkels op high-trafficlocaties in steden. Jumbo zelf wil nog niets over de plannen kwijt.

Jumbo liet in de presentatie van zijn jaarcijfers al weten gemakswinkels te willen openen in de binnenstedelijke gebieden, waarin elementen van Jumbo en La Place worden gecombineerd. De supermarktketen liet eerder al weten veel mogelijkheden te zien voor kruisbestuiving met La Place.

Bron: Distrifood/Brabants Dagblad

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • Ton Bos 17-02-2017 17:45:48
    Mooie ontwikkeling! Een van de vele vormen van 'blurring'. Verwacht positief onthaal. Waarom persé onder één naam? Deze merken versterken juist elkaar.
    Ben benieuwd. Never a dull moment in food retail!
Plaats een reactie