​Neckermann.com wordt een winkelketen
13-01-2016

Reageer (2)

De nieuwe eigenaar van de acht vestigingen van Kijkshop start een winkelketen onder de naam Neckermann.com. Het bedrijf Readen heeft daarvoor ook een meerderheidsbelang genomen in Neckermann.com. Dat maakt ceo Bas Pieper bekend tegenover RetailNews.

Readen neemt tegelijkertijd vijf Belgische vestigingen van Depotplus over. Zijn bestaande webwinkel D5 Avenue wordt samengevoegd met Neckermann.com, dat met dertien vestigingen in Nederland en België van start gaat. De nieuwe winkelketen begint binnen nu en twee maanden, vertelt Pieper. “We willen toe naar een landelijk netwerk van tientallen vestigingen. We zoeken nu naar goede locaties."

Het belang in Neckermann.com is overgenomen van Axivate Capital, dat het voormalige postorderbedrijf in 2014 nog moest doorstarten na een faillissement. Axivate Capital houdt een minderheidsbelang en blijft actief betrokken, zegt Pieper. Neckermann.com is volgens hem nog altijd een sterk merk. “En in België is het merk nog minstens net zo groot.”

Readen start de winkelketen vanuit het idee dat de servicegraad in de Nederlandse retail omhoog kan. De winkels moeten daarom vooral als aanspreekpunt dienen, vertelt de nieuwe ceo. Klanten kunnen er ook terecht om direct spullen te kopen. “Daarvoor hebben we een breed aanbod geselecteerd, dat gaat van personal care tot aan multimedia.”

Readen is onderdeel van het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Readen Holding Corp. Dochterbedrijf D5 Avenue profileert zich als een online discounter met groothandelsprijzen voor zowel food- als non-foodproducten. Neckermann.com gaat in ons land van start in Amsterdam, Almelo, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Meppel en Zutphen.

Bron: RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • Niemand 13-01-2016 17:47:30
    Zal wat gaan worden! Readen en de heren Steenbergen staan bekend als wanbetalers richting leveranciers, klanten en zelfs hun eigen personeel! Ik zou hier niet willen werken...
  • Jan 13-01-2016 18:05:24
    Heb een keer imitatie scheermesjes van dat d5 gekocht....die ook nog eens pas na 3 weken kwamen.
Plaats een reactie