​Ambitieus Picnic telt 24 duizend klanten
05-01-2017

Reageer (4)

Picnic wil dit jaar naar tien tot vijftien nieuwe steden uitbreiden. “We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we onze dienst in 2017 willen uitbreiden. We denken daarbij aan middelgrote gemeenten als Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer”, vertelt medeoprichter Joris Beckers.

De online boodschappendienst is inmiddels in zes plaatsen actief. Na de start in Amersfoort, Leusden en Soest kwamen door in de loop van vorig jaar Utrecht, Maarssen en Almere bij. Eind december werd de 24 duizendste klant verwelkomd. Eer jaar eerder stond de teller nog op 4.334.

Picnic zag het aantal orders vorig jaar meer dan vertienvoudigen. Er werden 487 duizend boodschappentassen thuisbezorgd.

Medeoprichter Michiel Muller vertelde onlangs al dat in Amersfoort een omzet van tien tot vijftien miljoen euro geboekt. Bovendien is Picnic daar winstgevend, stelt hij. “Naarmate er meer steden als Amersfoort bijkomen, verdienen we vanzelf de aanloopkosten terug.”

Bron: RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • johan 05-01-2017 13:49:33
  Hopelijk ook snel in Arnhem en Nijmegen!
 • Bert 05-01-2017 18:13:39
  Als deze jongens zo hard gaan groeien als ze zeggen en bijna alle bestaande supermarkten in Nederland ook aankondigen dat ze gaan groeien, zowel online als met nieuwe stadsconcepten/verspleinen of reguliere filialen, waar komen dan al die (nieuwe) klanten vandaan ?
 • Don 06-01-2017 10:57:48
  zie bericht
 • Ike 06-01-2017 21:54:43
  Ik vraag mij af of ze ogelofelijk tegengewerkt worden. Ik kon hun Android app niet downloaden, omdat het niet geschikt was voor mijn Android telefoon of mijn Android Asus TF101 tablet. Ik kan nergens ook maar een folder online vinden en ik kan ook niks bestellen of mijzelf aanmelden op hun supermarkt website. Ik heb al toestemming gegeven om mijn data te gebruiken, bij het downloaden van hun app. dat wel. Zelf ben ik een Business Intelligence specialist, dus ik weet wat zij met mijn Big Data kunnen doen.
  Ik heb nu bij hun concurrenten moeten bestellen.
  Mensen beseffen nauwelijks dat dit files kan verminderen, door minder auto's voor boodschappen op de weg. Minder kosten aan wegen. Ouderen en minder validen die langer thuis kunnen blijven wonen....... Volgens mij zijn we in het buitenland ook websites gemaakt, waar mensen hun boodschappen konden bestellen. De software zonder app. moet er ook zijn....
  Ik snap het niet.
Plaats een reactie