​INretail: ‘Omarm crowdfunding en private equity’
17-10-2016

Reageer (1)

De aantrekkende economie levert winkelbedrijven die te laat op nieuwe ontwikkelingen hebben ingespeeld onvoldoende inkomsten op om het gat met de voorhoede te dichten. Zij zullen op zoek moeten naar alternatieve financieringsvormen, stelt manager beleid Marcel Evers van INretail in Het Financieele Dagblad.

“Hier wreekt zich dat het grootste deel van de detailhandel nog enorm op bankfinanciering steunt”, zegt Evers. De bereidheid van banken om in retail te investeren is volgens hem niet groot. Hij roept retailers daarom op alternatieven te omarmen, zoals ‘crowdfunding of private equity-achtige constructies’. “Daar het durfkapitaal vandaan halen, waarna de bank de stapelfinanciering levert”, oppert Evers.

De grootste golf van faillissementen als gevolg van de crisis is achter de rug, concludeerde sectoreconoom Sonny Duijn van ABN Amro in een rapport. Reden voor een juichstemming is dat volgens hem niet. Zo liggen de verkoopvolumes lager dan een jaar geleden, terwijl er meer winkelvloeroppervlak is. Ook hebben winkelgebieden aan aantrekkingskracht verloren.

Veel retailers die uit de acute problemen zijn, hebben nog ‘weinig vet op de botten’, ziet Duijn verder. “Onverwachte negatieve economische ontwikkelingen kunnen zodoende grote gevolgen hebben.”

Op RetailWatching wordt uitgebreid ingegaan op de huidige stand van zaken in de detailhandel.

Bron: Het Financieele Dagblad/RetailWatching

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • Ton Bos 17-10-2016 15:44:16
    Dat banken weinig trek hebben in de retailsector is een algemeen bekend verschijnsel. Daarom is het merkwaardig dat banken toch zeer actief zijn in het Retail Award circus en met grote regelmaat dure rapporten laten samenstellen over de stand van zaken en de vooruitzichten in retailland. Lijkt uit het oogpunt van banken marketing dus weggegooid geld.
Plaats een reactie