​‘Leen Bakker verkocht aan Kwantum-eigenaar’
19-05-2017

Reageer (8)

Blokker Holding staat op het punt Leen Bakker te verkopen aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden. De verkoopprijs is niet bekend.

De woonwinkelketen komt onder één dak met Kwantum, dat net als Leen Bakker in het lage segment actief is. Gilde investeert ook onder meer in Bakker Bart, Leapp en Wijnvoordeel.

Leen Bakker telt volgens de laatste cijfers van Blokker Holding 170 eigen winkels en acht franchisewinkels, verspreid over Nederland, België en de Antillen. Daarnaast zijn er 2.360 mensen werkzaam.

Leen Bakker introduceerde in het najaar van 2014 als een van de eerste ketens van Blokker Holding een nieuwe huisstijl. De winkelketen is bovenal ‘leading online’, stelt ceo Casper Meijer van het retailconcern. “We doen inmiddels meer dan vijftig miljoen euro omzet online. En dat gebeurt winstgevend.”

Blokker Holding maakte dinsdag bekend alle formules op Blokker en Marskramer na van de hand te doen. Meijer beweerde dat ook het verkoopproces pas die dag van start ging, maar de verkoop van Leen Bakker duidt erop dat er al het nodige voorwerk is verricht.

Bron: Het Financieele Dagblad/RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • . 19-05-2017 08:46:25
  Dan zullen er wel veel gaan sluiten, ik denk namelijk niet dat het interessant is om zowel een Leen Bakker en een Kwantum naast elkaar te zetten.
  En ga maar eens na hoe vaak deze zaken naast of bijna naast elkaar zitten.
 • danny 19-05-2017 09:43:36
  Het is niet te hopen dat de winkels na overname er net zo triest uit komen te zien als een gemiddelde Kwantum vestiging..
 • 19-05-2017 09:46:28
  @. Daar heb je gelijk in. Hopelijk gaan ze met Leenbakker verder indien er een fusie komt. Leenbakker is veel eigentijdser dan Kwantum ondanks dat het assortiment erg veel overlappingen heeft en ze zich op dezelfde doelgroep richten. Ik behoor niet direct tot de doelgroep van beide ketens, maar loop bij een Leenbakker nog wel eens naar binnen voor iets bepaalds en bij de Kwantum niet.
 • Jan Willem 19-05-2017 09:57:26
  Zo te horen zijn bovenstaande reageerders al enige tijd niet in een Kwantum geweest. Loop er eens binnen en je zult versteld staan. Er is veel veranderd, leuk assortiment met vele positieve reacties van klanten die daarop ook het personeel weer trots maken!
 • 19-05-2017 15:15:28
  Jan Willem, ow dat ben ik, vandaag en gister nog. Maar het ziet er zo triest en lelijk uit ga liever naar de gamma want die hebben nog een oké uistraling. Wss ben je een personeels lid of eigenaar van een kwamntun winkel?
 • eppo 20-05-2017 06:59:05
  kwantum is er zeker wel wat op vooruit gegaan... maar kan absoluut niet tippen aan de winkels van leenbakker ... hoop ook inderdaad dat ze niet te veel gaan veranderen aan de leen bakker winkels .. de service is er in ieder geval ook beter. wel fijn dat er een hoop mensen nu waarschijnlijk hun baan behouden..
 • Eppo 22-05-2017 07:39:16
  Kwantum mag dan wel 'hard discount' zijn, toch is er over het algemeen voldoende tijd en kwaliteit aanwezig voor een goed advies. Gordijnen, jaloezieën, tapijt et cetera zijn er van prima kwaliteit.
 • Marjolein 26-05-2017 19:59:56
  Liever een kwantum en leenbakker dan geen kwantum of leenbakker en dat er veel mensen op straat komen te staan liever niet dus....
Plaats een reactie