​Jumbo: ‘Buitenland is een heel gedoe’
17-03-2017

Reageer (4)

Jumbo ziet nog voldoende mogelijkheden om te groeien in Nederland. “Ik heb bij HEMA gezien dat naar het buitenland gaan een heel gedoe is”, zegt chief customer officer Colette Cloosterman in Management Team.

De winkels van Jumbo in de grensregio doen het goed, zegt Cloosterman. Maar op dit moment richt de supermarktketen zich volgens haar vooral op optimaliseren. “Het is heel prettig dat we alle winkels, ook diegenen die we al hadden, aandacht kunnen geven.”

Jumbo wil verder zijn koers met meer productie op de winkelvloer, zoals in de Foodmarkten, doorzetten. “Niet overal, maar in iets grotere winkels kan het wel”, aldus Cloosterman. Zij denkt er van te kunnen profiteren dat ook Albert Heijn restaurants in zijn supermarkten opent. Met name bij het combineren van La Place en Jumbo ziet Cloosterman dat als een voordeel. “Meer klanten zullen nu gaan denken: ik wist niet dat het kon, eten in een supermarkt.”

Jumbo en La Place komen vermoedelijk nog dit jaar met een nieuw concept, waarbij horeca en supermarkt gecombineerd worden. Het zou gaan om gemakswinkels op zeker vijf locaties in binnenstedelijke gebieden.

Bron: Management Team/RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • chris 17-03-2017 09:36:51
  in Duitsland is het heel normaal dat je kunt eten in een supermarkt het is er goed en betaalbaar
 • 17-03-2017 09:48:43
  Dat is idd. zeer opvallend dat je hier in grote supermarkten niet een hapje gezond kan eten! Terwijl dit in het buitenland meer schering dan inslag is! En de supermarkten zin tegenwoordig open van 08.00 - 22.00 uur dus even heerlijk eten zou dan heel goed kunnen!! C. Arkesteijn
 • Peter Jansen 17-03-2017 11:45:07
  Alleen de prijzen verschillen nog wel voor een kopje koffie en broodje in Duitsland.
  Zolang de prijzen zo hoog zijn in Nederland: geen koffie en broodje.
  Kopjes koffie hebben ook het formatie van een espresso.
  Ze doen het zichzelf aan.
 • Jeroen 20-03-2017 19:38:30
  Veel Duitse supermarkten hebben ook vaak een zgn. Bäckerei erbij, waar je inderdaad goed en heerlijk kunt eten in of bij een supermarkt. Zoals bij de K+K aan de Bahnhofstrasse in Ahaus er een bakkerij precies tegenover de supermarkt zit. Ook qua prijzen is DLD wat dat betreft niet duur. Twee stukken taart, een kopje koffie en een flesje mineraalwater was nog geen €7,- in Münster/Westfalen in een bakkerij (die niet in een supermarkt zat). Daar kun je niets van zeggen. Zijn de lonen daar lager? Zijn de huren daar lager? Wie het weet, mag het zeggen.
Plaats een reactie