​Sears sluit 150 winkels en verkoopt Craftsman
06-01-2017

Reageer

Warenhuisketen Sears neemt een aantal strategische maatregelen om zijn financiële positie te versterken. De retailer sluit nog eens 150 verliesgevende winkels en verkoopt het gereedschapsmerk Craftsman.

Sears heeft een lijst gepubliceerd van de locaties die worden gesloten. Daaruit blijkt dat het om 42 warenhuizen van Sears zelf gaat, en 108 winkels van zusterformule Kmart. Deze winkels waren de afgelopen twaalf maanden goed voor 1,2 miljard dollar omzet, maar schreven tegelijkertijd een negatief bedrijfsresultaat van zestig miljoen dollar in de boeken. Branchegenoot Macy's maakte eerder deze week al bekend zo'n honderd winkels te sluiten.

Sears verwacht de nodige opbrengsten als gevolg van de verkoop van onder meer de inventaris van de winkels. Ook leent de retailer nog eens vijfhonderd miljoen dollar van ESL Investments, het beleggingsfonds van zijn ceo Eddie Lampert.

Verder heeft Sears een overeenkomst bereikt met Stanley Black & Decker over de verkoop van Craftsman. De nieuwe eigenaar betaalt opgeteld 775 miljoen dollar voor het gereedschapsmerk.

Bron: RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie