​Blokker verzacht de pijn in België iets
20-04-2017

Reageer (4)

Zeker drie van de 69 winkels die Blokker in België wilde sluiten blijven toch open. De pandeigenaren in Ronse, Poperinge en Evergem hebben ingestemd met een lagere huur, meldt La Libre.

Blokker maakte in februari bekend zijn winkelbestand in België te optimaliseren, om weer winstgevend te kunnen worden. Vakbonden hebben vervolgens alle verhuurders gevraagd om een inspanning te leveren om de winkels open te houden. Dat leverde in drie gevallen succes op, stelt voorzitter Vicky Hendrick van de liberale vakbond.

Sommige pandeigenaren moeten volgens Hendrick nog antwoorden. Het verzoek voor huurverlaging is ook voorgelegd aan Blokker zelf, dat veertig winkels in eigendom heeft. De retailer stelt echter dat de huurprijs meestal al onder het marktniveau ligt.

Blokker heeft zijn omzet in België de afgelopen vijf jaar met twintig procent zien teruglopen. Het operationeel verlies kwam in 2015 uit op vijftien miljoen euro. Vorig jaar valt het verlies naar verwachting nog drie miljoen euro hoger uit. Door de reorganisatie staan zo’n driehonderd banen op de tocht.

Bron: La Libre/RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
 • C. Arkesteijn 20-04-2017 14:59:31
  Dat is fijn misschien voor de medewerkers/sters, maar is wonderlijk voor de retailwereld, toch?
  Het is tevens te hopen dat de Belgische winkels die open blijven dat daar meer 'muziek' in zit dan in de Nederlandse winkels! Want in de Blokker winkels die met de nieuwe inrichting zijn uitgerust en die ik heb gezien was de drukte er echter niet!!!
 • Joran 20-04-2017 15:18:40
  @C. Arkesteijn
  Met alleen een likje verf kom je er niet, er dient nog veel meer veranderd te worden binnen Blokker Holding.
 • Swub 21-04-2017 18:54:29
  3 van de 59, dat is zeker een nieuwsitem waard.....
 • 21-04-2017 21:15:26
  ondettussen waarschijnlijk ookalweer wat blokkertjes en marskramers gesloten in nederland....
Plaats een reactie