​Nederlandse banken komen met nieuwe betaalapp
20-04-2017

Reageer

Vier van de grootste banken van Nederland werken samen aan de nieuwe mobiele betaaldienst Payconiq. Consumenten kunnen met die app straks ‘online, onderweg en onderling’ betalen.

Payconiq ondersteunt alle mogelijke betaalmanieren in een app, door een directe koppeling te maken met de betaalrekening van de klant. Het nieuwe initiatief is zowel in webshops als in winkels in te zetten. Voor onderlinge betalingen hebben klanten straks voldoende aan een telefoonnummer uit hun contactenlijst, waar het IBAN-rekeningnummer aan is gekoppeld.

De app wordt ondersteund door ABN Amro, ING, Rabobank en de Volksbank (ASN, RegioBank en SNS). Zij lopen met Payconiq vooruit op de komst van de PSD2-wetgeving die eind 2018 in Europa van kracht gaat. Daardoor kunnen klanten straks derde partijen toestemming geven om hun betalingsgegevens op te vragen bij de bank en betalingen uit te voeren op hun betaalrekening. Door een blok te vormen hopen banken volgens een woordvoerder nieuwe initiatieven buiten de deur te houden.

Payconiq is al getest in België, waar inmiddels meer dan 25 duizend winkeliers zijn aangesloten. Er is geen pinterminal nodig, omdat de betaalrekening van winkels op basis van geolocatie wordt weergegeven in de app. Ook is het mogelijk om via een QR-code te betalen, zowel in fysieke winkels als online. De app wordt komende zomer beschikbaar in Nederland.

Bron: RetailNews

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie