​Emté vindt nieuwe formulemanager
10-01-2017

Reageer (1)

Jan Willem Siebrand is deze maand begonnen als hoofd formulemanagement van Emté. Hij is de opvolger van Onno de Groot, die onlangs na twee jaar afscheid nam van de supermarktketen van Sligro Food Group.

Siebrand heeft ervaring opgedaan bij bedrijven aan zowel retail- als fabrikantenzijde. Hij was onder meer commercieel manager van slijterijketen Mitra en in verschillende functies actief bij Ahold. Siebrand werkte onder meer als formulemanager AH XL, zegt een woordvoerder tegenover Distrifood.

Bij Emté moet hij onder meer de 3.0-formule verder uitrollen. Dat concept is inmiddels in veertien winkels geïntegreerd en beschikt onder meer over een breder assortiment aan vers en producten die eerder al bij zusterformule Sligro te koop waren.

De vernieuwing is noodzakelijk, omdat de ‘oude’ supermarkten van Emté de markt niet kunnen bijhouden. Sligro Food Group maakte vorige week bekend dat de supermarktketen zijn omzet in 2016 met 1,7 procent zag teruglopen.

Bron: RetailNews/Distrifood

Download de gratis RetailNews-app in de App store of Google Play store
en blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.

Reacties
Reacties
  • Seb 10-01-2017 12:24:56
    Emté is veel te klein en niet onderscheidend genoeg om te overleven in de Nederlandse markt. Sligro zou eens over de grens in België moeten kijken naar het Spar concept van Colruyt en dat naar Nederland brengen. Als 45% aandeelhouder van Spar Nederland, zou dit een veel sterkere formule creëren.
Plaats een reactie