Meer

Merkwaarde essentieel voor retail

merkwaarde

De merkwaarde van retailers was het thema van de achtste editie van de Elsevier Retail Summit. Het drukbezochte evenement had met onder andere Arjen de Koning (ceo Paradigit Group), Kitty Koelemeijer (hoogleraar marketing Nyenrode Business Universiteit) en Daniel Ropers (ceo bol.com) een reeks boeiende sprekers gestrikt. Speciale gast was Barbara Turf, algemeen directeur van de Amerikaanse woonwinkelketen Crate & Barrel.

Sterke retailmerken zijn sterker door de recessie gekomen dan merken die minder stevig in hun schoenen staan. H&M, IKEA, Amazon.com, Zara en Starbucks hebben ook tijdens de wereldwijde economische crisis de kracht van hun merkwaarde bewezen en voeren al jaren de top van diverse internationale merkenranglijsten aan. “Deze retailers begrijpen stuk voor stuk hoe belangrijk het is om een goed verhaal te hebben en dit weten zij haarfijn over te brengen aan de consument”, meldde Marc van Eck, managing partner van BusinessOpeners, tijdens zijn inspirerende presentatie.

Het gehele verhaal is te lezen in het zomernummer van RetailTrends. Een introductieabonnement op RetailTrends? Klik hier.

Evenementen

Bookmark and Share

Plaats een reactieJa, ik ga akkoord met de regels