Meer

HBD: Nieuwe versie 'Veilig op de markt'

markt

De recent geactualiseerde handreiking ‘Veiligheid op de markt’ is nu voor iedereen beschikbaar. Het gaat om een handzame brochure waarin op compacte wijze alle wet- en regelgeving over veiligheid op de markt is verzameld(zie kader). De handreiking geeft ook praktische vingerwijzingen om op een efficiënte manier aan die wet- en regelgeving te voldoen.

‘Veiligheid op de markt’ is in eerste instantie bedoeld voor gemeenten, maar ook marktkooplieden kunnen er hun voordeel mee doen. Maarten de Graaf is als beleidsadviseur ambulante handel van het HBD intensief betrokken geweest bij het samenstellen en actualiseren van de handreiking. Over de aanleiding zegt hij: “Het is bekend dat gemeenten de regels over veiligheid op de markt min of meer naar eigen inzicht invullen. De regels verschillen niet alleen per gemeente, ze worden vaak ook nog verschillend geďnterpreteerd en er is soms sprake van tegenstrijdigheden en gebreken. Daar komt bij dat bijvoorbeeld brandweerkorpsen hun eigen lokale eisen stellen. Gevolg is dat koop lieden die in verschillende gemeenten op de markt staan, geconfronteerd worden met uiteenlopende regels. Om aan al die onduidelijkheden een eind te maken, hebben we in overleg met vertegenwoordigers van de brandweer, gemeenten en ondernemers deze handreiking gemaakt.”

Het gehele verhaal is te lezen in het juninummer van RetailTrends. Een introductieabonnement op RetailTrends? Klik hier.

HBD

Bookmark and Share

Plaats een reactieJa, ik ga akkoord met de regels