Meer

‘Wij weten wat de consument verwacht van technologie’

Gwen Coble

Hewlett Packard (HP) is wereldwijd actief op de consumentenmarkt. Sinds 2003 is in Amerika een bedrijfsonderdeel opgericht dat zich richt op het leveren van digitale producten voor de zakelijke markt, waarbinnen veel aandacht is voor de retailsector. Afgelopen jaar heeft HP deze dienst ook geďntroduceerd in Nederland. “We hebben retailers meer te bieden”, aldus Gwen Coble, productmanager Retail Solutions.

Wanneer kwam de retailmarkt in beeld bij Hewlett Packard?
“Onze intrede op de zakelijke retailmarkt is ontstaan uit vraag van een van onze Amerikaanse retailklanten. Wij leverden hen al pc’s en zij kwamen naar ons toe of we niet ook een point-of-sale systeem konden ontwikkelen voor hun winkelapparaat. Zo gezegd, zo gedaan. In de jaren die volgden hebben we meerdere retailklanten weten te interesseren voor ons pos-systeem. Inmiddels zijn zo’n negentig retailers uit de top-100 van Amerikaanse retailbedrijven klant van ons. Naast pos-systemen, kwam er een toenemende vraag naar andere IT-systemen die op de winkelvloer zijn te vinden, waaronder digitale displays en ook schermen voor het afspelen van digital signage. Hierop hebben we onze bedrijfsstrategie aangepast en verdiept. Als HP hebben we niet alleen de consumentenmarkt wat te bieden, maar ook de retailmarkt. In 2006 hebben we die strategie ook ingezet in diverse landen in Europa, evenals het Midden-Oosten en Afrika. Afgelopen jaar is er in Nederland een bedrijfsonderdeel opgericht dat zich specifiek bezighoudt met oplossingen voor de retailindustrie.”

Het gehele verhaal is te lezen in het zomernummer van RetailTrends. Een introductieabonnement op RetailTrends? Klik hier.

Interview

Bookmark and Share

Plaats een reactieJa, ik ga akkoord met de regels