Meer

Interview: 'Wij gaan vol voor versbeleving'

Jan-Willem Hilbron

Iedere dag vijf gasten aanspreken en vragen hoe ze de service, de kwaliteit en de gastvriendelijkheid ervaren. Op die manier wil general manager Jan-Willem Hilbron van HMSHost Schiphol feeling houden met de consument. Het lukt niet dagelijks, erkent hij eerlijk, maar het contact met de bezoekers van de horeca- en foodretailoutlets is onontbeerlijk bij het verbeteren van bestaande formules en de ontwikkeling van nieuwe.

Met de exploitatie van 75 van de ruim tachtig food & beverage locaties op Schiphol is HMSHost een hele grote speler op de luchthaven. Van alleenheerschappij wil het bedrijf echter niets weten, benadrukt Hilbron. “Als er een locatie vrij komt of er door uitbreiding ruimte voor nieuwe outlets ontstaat, schrijft de luchthaven een tender uit. Wij mogen daar ook op inschrijven, maar dat geeft geen garantie. Schiphol kiest het beste concept, vanuit het oogpunt van de gast. Dus wij grijpen wel eens mis en daar balen we dan van, maar een monopolie streven we pertinent niet na. Zo’n alleenrecht zou niet gezond zijn. Concurrentie houd je scherp.”

Het gehele verhaal is te lezen in het juninummer van RetailTrends. Een introductieabonnement op RetailTrends? Klik hier.

Interview

Bookmark and Share

Plaats een reactieJa, ik ga akkoord met de regels