Supermarkt

AH begint later met nieuwe bonuskaart

Albert Heijn

Albert Heijn stelt de invoering van zijn nieuwe bonuskaart uit. De supermarktketen introduceerde begin dit jaar de invoering van persoonlijke aanbiedingen via de bonuskaart, maar kreeg kritiek van klanten.

Veel klanten waren enthousiast over de mogelijkheid om via ‘Mijn Bonus’ persoonlijke aanbiedingen te krijgen. Albert Heijn hoorde echter ook andere geluiden. Klanten vroegen zich af of Albert Heijn hun gegevens zomaar mag verzamelen en gebruiken als bron voor aanbiedingen.

“De wet op de privacy is erg ingewikkeld”, vertelt algemeen directeur Sander van der Laan. “Het antwoord op de vraag of het mag is heel simpel. Het mag als het van de klant mag.” In een brief aan alle bonusklanten geeft Van der Laan daarom aan er honderd procent zeker van te willen zijn de klant een plezier te doen met de nieuwe bonuskaart. “Daarom hebben we besloten later te beginnen met Mijn Bonus.”

Bron : Algemeen Dagblad

Consument

Bookmark and Share   

Reacties

AH blijkt wel een érg halsstarrige organisatie te zijn.
Toen het toenmalige Edah bijna VIJFTIEN jaar geleden haar klantenkaart mét (via de 'zuil') persoonlijke aanbiedingen introduceerde, was AH met een eigen versie nog niet klaar. Daarop werd hals over kop besloten de 'Bonus kaart' maar zonder persoonlijke aanbiedingen te introduceren. De al geproduceerde klantenzuilen hebben de supermarkten nooit bereikt. Helaas liep het concern toen al tegen de lamp. De privacy gevoelens van de klanten waren nog niet zo getriggerd als nu, maar het, zonder dat de klant daarvoor ook maar iets retour kreeg, opvragen van allerlei privé gegevens kon ook toen niet door de beugel.
Nu, na VIJFTIEN jaar, komt AH opnieuw met dat 'oude' plan, nu wél met persoonlijke aanbiedingen in een tijd dat die 'zuil' niet meer nodig is. Alleen lijkt er weinig beweging te zitten in hun ethisch besef. Tegenwoordig kun je toch niets meer in de markt zetten zonder minstens een duidelijk OPT-OUT mogelijkheid. Wat vijftien jaar geleden nog zo kon, kan nu niet meer!

Plaats een reactieJa, ik ga akkoord met de regels