Financieel

Rabobank en ABN AMRO bevestigen lancering iDEAL mobiel

iDeal

Webwinkels moeten zich voorbereiden op de toestroom van nieuwe klanten via mobiel internet. Rabobank en ABN AMRO hebben tijdens Mobile Convention Amsterdam bevestigd dat ze komende zomer de mobiele versie van iDEAL gaan aanbieden.

“Dan staan er in een keer miljoenen kopers voor de deur,” zegt David Jan Janse, mobielspecialist bij Rabobank, na een paneldiscussie met collega’s van ING en ABN AMRO over bankieren tijdens Mobile Convention Amsterdam. ING was een laatbloeier op de mobiele markt, maar inmiddels ontwikkelt de bank zich snel op dit gebied. ING was in december 2011 de eerste om iDEAL mobiel te introduceren.

Vijf tot vijftien procent van de bezoekers komen bij webwinkels binnen via mobiel internet. Het gaat dan om zowel telefoons als tablets. De minderheid van de webwinkeliers heeft zijn sites geoptimaliseerd op dit mobiele verkeer. Nu de mobiele versie van iDEAL breed wordt uitgerold, betekent dit dat ondernemers omzet laten liggen door hun websites niet geschikt te maken voor het publiek.

Bron : Emerce

Financieel

Bookmark and Share   

Reacties

Dan moet er nog wel het e.e.a. worden aangepast, lijkt me. Want hoewel het kopen via een iPad grotendeels zal verlopen als nu met een laptop, zorgt de smartphone voor tal van andersoortige toepassingen die eigenlijk alleen via een volledig geïntegreerde Clicks&Bricks winkelformules gerealiseerd kan worden.
Zoals altijd al het geval is geweest, lopen de technische mogelijkheden weer ver voor op de commerciële. Want we hebben het hier niet over het 'speeltje van de week', maar over een fundamentele andere verhouding tussen consument en retailer.

Ben wel benieuwd overigens hoe ze hier de beveiliging opgezet hebben. Toch maar eens gaan proberen?

Plaats een reactieJa, ik ga akkoord met de regels